Nye pulter fra snekkerelever i Burhuza til skolebarn i området

Publisert 15.02.2018 av Marit Moi Jochemsen


I Burhuza ligger en fagskole som utdanner bilmekanikere, snekkere og murere. Under krigen ble skolen okkupert og plyndret av en opprørsgruppe som ødela mye læringsmateriell og store maskiner. Som følge av dette har skolen mistet en stor inntektskilde og undervisningsmulighet. Du kan lese mer om Burhuza og prosjektet vårt her.

BFA har i vinter støttet skolen med materiale som snekkerelevene nå har brukt til å lage skolepulter. Pultene er gitt til barneskoleelever som frem til nå har sittet med skrivebøkene i fanget. Vi ønsker å bidra til gode læringsmuligheter for snekkerelevene og samtidig at skolebarna vi støtter med skolegang skal få bedre læringsforhold. Denne måneden er 45 pulter levert til barneskolen vi har bygget i Muyange og 15 skolepulter er levert til barneskolen Upendo Force. 

Foreldre og rektorer ved skolene uttrykker stor takknemlighet på vegne av glade barn som endelig har fått gode pulter å sitte ved gjennom en lang skoledag! 
Tidligere satt barna med bøkene i fanget, på benker som de daglig bar frem og tilbake fra den lokale kirken.
Denne måneden kom det en lastebil fra Burhuza med splitter nye skolepulter av topp kvalitet!
Håndverkerne fikk god hjelp til monteringen av ivrige forelde og lærere som ville hjelpe til. Nysgjerrige tilskuere følger med på at skolepultene tar form
Fornøyde skolebarn følger spent med på monteringen av pultene og gleder seg til å få egen skolepult!