BFA besøkte skolen i Kalambi

Publisert 21.08.2011 av Hans Olav Hellerud


Den 6. august var vi å besøkte skoleprosjektet vårt i landsbyen Kalambi sammen med PYM og Hope in Action. Vi var invitert til innvielsesfest for skolen denne dagen, og ble mottatt av over 100 mennesker med sang og et stort velkomstskilt laget av en gammel skoletavle. Etter en høytidelig velkomsttale fra områdets skolesjef og den lokale presten, fikk også jeg anledning til å si noen velvalgte ord. Jeg takket landsbyen for innsatsen, gratulerte de med ny skole, og oppfordret dem til å ta godt vare på både byggene og skolebarna. Ingeborg fra PYM oversatte min begrensede fransk til swahili. 

Det var fantastisk å se gleden og stoltheten over det nye skolebygget fra rektor og alle de oppmøtte menneskene! Skolen er utvilsomt et lyspunkt for landsbyen, som har vært rammet av mange krigshandlinger de seneste årene. Litt arbeid gjenstår imidlertid før vi kan erklære prosjektet helt fullført. Det skal snekres flere pulter, støpes gulv i bygg nummer to og fullføres noe murerarbeid. Under følger en bildeserie fra besøket. 

- Hans Olav Hellerud, Prosjektansvarlig i BFAVelkommen til EP Misebu= navnet på barneskolen i landsbyen Kalambi
Velkomsttaler og gratulasjonstaler. Omådets skolesje i midten i lilla kortermet skjorte. Hans Olav og Ingeborg er bildets hvite innslag.
Glade barn på plass i et av skolens seks nye klasserom.
Bygg nr. 2 sett utenfra. Her gjenstår det en del innvendige arbeider, men taket er på plass og undervisningen kan begynne også her.Byggearbeidet pågikk mens vi var på besøk. Her er murere i aksjon.