Se bilder av reist skolebygg i Kalambi!

Publisert 06.12.2010 av Hans Olav Hellerud


Det første av de to skolebyggene som Buddies for Africa bygger i landsbyen Kalambi Centre, Øst-Kongo, ble reist i november. Under ser du bilder av bygget slik det så ut da skoleinspektøren i provinsen besøkte landsbyen 22. november. Du kan lese mere om prosjektet her. Det gjenstår støping av gulv, pussing av vegger og innramming av vinduer og dører før bygg nr. 1 kan sies å være 100% fullført. Skolen er imidlertid tatt i bruk og er som vi kan se til stor glede for både barn og voksne!

Det er veldig spesielt for oss i BFA styret som har vært på denne plassen å nå se at det første bygget er reist. Ekstra spesielt er det fordi vi vet at landsbyen stadig vekk får uønsket besøk av geriljagrupper som lurer rundt i skogene. Dette skolebygget markerer derfor noe positivt for landsbyen og gir innbyggerne tro på fremtiden. Skolebygget betyr veldig masse for disse menneskene, det er sikkert...

Glade skolebarn og fungerende byggherre og rektor (til høyre) samlet foran det nye skolebygget. Det ser kanskje ikke så flott ut for oss, men dette skolebygget er i Kongolesisk målestokk svært fint, og vil blant annet tiltrekke seg dyktige lærere. De fleste av skolebarna bor i jordhytter.


Skoleinspektøren i provinsen og landsbypresten står foran en stråhytte som snart vil bli bygget om til et bygg tilsvarende det som nå er reist. Stråhytten vi ser på bildet var det fungerende "skolebygget" før den nye skolen ble bygget. Det nye skolebygget er til høyre i bildet.


Stolte lærere, skoleinspektør, rektor og landsbyprest samlet foran det nye skolebygget.